Home » Aktiviteter » Foredrag

Foredrag

REJSEN TIL MÅNEN – Fra Månerejse til Månebase
Onsdag den 25. april 2018 klokken 18.00
Foredrag på Geologisk Museum ved Helle og Henrik Stub:

Auditoriet
Geologisk museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

 

Det er nu næsten 50 år siden Armstrong satte sin fod på Månen, og i det meste af denne tid har Månen ikke spillet den store rolle i rumfarten. Det er måske ved at vende nu, både på grund af nye opdagelser om Månen og fordi der igen er planer om at rejse til Månen.
I foredraget ser vi på Månen fra dengang, den var målet for et kapløb til nu, hvor Månen måske kan afgøre rumfartens fremtid.
I foredragets første del ser vi på, hvordan månekapløbet førte os til Månen, og hvordan de seks landinger på Månen lagde grunden til den fortsatte udforskning. For selv om Apollo var et politisk program, skabt af den kolde krig, så blev der gennemført et omfattende videnskabeligt program. Apollo blev meget mere end ”Flag and Footprints”
I foredragets anden del ser vi på debatten om de politiske og tekniske muligheder for at vende tilbage til Månen inden 2030 og de langsigtede muligheder for at opbygge en koloni. Ubemandede rumsonder har givet os et helt nyt billede af Månen, blandt andet ved at vise, at der nogle steder måske findes is under overfladen. Denne opdagelse har i høj grad øget interessen for at vende tilbage til Månen.
Der er gratis adgang, men tilmelding nødvendig.  Tilmelding her.

 

Andre muligheder: Book et foredrag

Er du interesseret i at DSR kommer ud til jer og afholder et foredrag eller et anden type arrangement, så skriv til info@rumfart.dk med emnefelt “Foredrag” og fortæl lidt om ideen og i hvilke rammer det skal foregå, og vi vil kontakte dig for at drøfte mulighederne.

Det kunne f.eks. være:

  • Raketter, Satellitter & Rumteleskoper – På vej mod James Webb Space Teleskope
  • Den Internationale Rumstation: tilblivelse, rumforskning og fremtiden
  • De store opdagelsesrejser i det 20de og 21de århundrede – hvis rumskrot og dræberasteroider ikke sætter en stopper for det.
  • Samfundsperspektiver med en ambitiøs rumstrategi

Som udgangspunkt koster foredragene et honorar, og en andel af dette går til støtte af Dansk Selskab for Rumfartsforsknings arbejde.