Home » Aktiviteter » Foredrag

Foredrag

REJSEN TIL MÅNEN
Onsdag den 25. april 2018 klokken 18.00
Foredrag på Geologisk Museum ved Helle og Henrik Stub:

Auditoriet
Geologisk museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Drømmen eller ideen om at rejse til Månen er nok den ældste drøm indenfor bemandet rumfart. Med Apollo-projektet i 1960-erne og 1970-erne blev drømmen til virkelighed. Mest kendt er Apollo 11, der den 20-21 juli 1969 landede på Månens overflade i Stilhedens hav. Astronauterne Neil Armstrong og Buzz Aldrin blev de første mennesker, der satte foden på et himmellegme.  Men Apollo-projektet havde flere bemandede rummissioner til Månen, Apollo 8 blev det første bemandede fartøj i bane om Månen. Apollo 11, 12, 14, 15, 16 og 17 betød astronauter landsat på Månens overflade.  Apollo 17 afsluttede i 1972 de bemandede rejser til Månen; men der er talt og lagt planer lige siden om en genoptagelse af de bemandede månerejser.
Foredragsholderne, Helle Og Henrik Stub, rumfartseksperter, og er gennem årtier blevet brugt af blandt andet Illustreret Videnskab og de har skrevet flere bøger om rumfart.
Der er gratis adgang.  Tilmelding her.

 

Andre muligheder: Book et foredrag

Er du interesseret i at DSR kommer ud til jer og afholder et foredrag eller et anden type arrangement, så skriv til info@rumfart.dk med emnefelt “Foredrag” og fortæl lidt om ideen og i hvilke rammer det skal foregå, og vi vil kontakte dig for at drøfte mulighederne.

Det kunne f.eks. være:

  • Raketter, Satellitter & Rumteleskoper – På vej mod James Webb Space Teleskope
  • Den Internationale Rumstation: tilblivelse, rumforskning og fremtiden
  • De store opdagelsesrejser i det 20de og 21de århundrede – hvis rumskrot og dræberasteroider ikke sætter en stopper for det.
  • Samfundsperspektiver med en ambitiøs rumstrategi

Som udgangspunkt koster foredragene et honorar, og en andel af dette går til støtte af Dansk Selskab for Rumfartsforsknings arbejde.