Home » Space Days

Space Days


Den 20 Juli 1969 landede de første mennesker på Månen. I 2019 fejrer vi 50 året for denne bedrift og gennem udstillinger og et tætpakket program af aktiviteter inviterer vi hele Danmark indenfor for at fejre en af menneskehedens største bedrifter. Vi vil dog ikke kun kigge tilbage, men stille spørgsmålet: “hvordan vender vi tilbage til Månen? Forvent derfor at Space Days bliver spækket med aktiviteter for alle aldre. I Foråret 2019 udgiver vi også en særudgave af vores magasin Dansk Rumfart med Månen som tema. Her vil du kunne læse mere om programmet for 2019.

Rundt om Månen i Rundetaarn

Fra 4. oktober – 3. november 2019 afholder vi udstillingen “Rundt om Månen” i Bibliotekssalen i Rundetaarn i hjertet af København.

Mini/vandreudstillinger

Det er selvfølgelig ikke kun København og omegn, der skal nyde godt af en måneudstilling. Vi arbejder på at sammensætte en pakke, så man også lokalt kan lave en udstilling og kan lade den vandre til nabobyerne.

Månefilm i Cinemateket

Vi samarbejder i oktober-november 2019 med Cinemateket, som i perioden viser måne-relaterede film med spændende og relevante oplæg og paneldiskussioner før filmene vises.

Workshops

Sammen med Coding Pirates vil vi med udgangspunkt i ESA Moon Camp Challenge afvikle workshops rundt om i landet og et antal workshops i Rundetaarn under udstillingsperioden. Læs mere her

Foredrag

Vi afholder løbende foredrag på Geologisk Museum i København Læs mere her. Under udstillingsperioden i Rundetaarn i efteråret 2019 afholder vi yderligere foredragsaftener i Rundetaarn og i Cinemateket i forbindelse med visning af månefilm.

Projektet er gjort muligt med støtte fra:

sponsorer