Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Rejsen til Månen

Date 25. april 2018 @ 18:00 - 20:30

REJSEN TIL MÅNEN – fra Månerejse til månebase

Foredrag  på Geologisk museum
Klokken 18.oo onsdag den 25. april 2018

Auditoriet,
Geologisk museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Apollo programmet var begyndelsen – hvad bliver fortsættelsen?

Helle Og Henrik Stub.

Det er nu næsten 50 år siden Armstrong satte sin fod på Månen, og i det meste af denne tid har Månen ikke spillet den store rolle i rumfarten. Det er måske ved at vende nu, både på grund af nye opdagelser om Månen og fordi der igen er planer om at rejse til Månen.
I foredraget ser vi på Månen fra dengang, den var målet for et kapløb til nu, hvor Månen måske kan afgøre rumfartens fremtid.
I foredragets første del ser vi på, hvordan månekapløbet førte os til Månen, og hvordan de seks landinger på Månen lagde grunden til den fortsatte udforskning. For selv om Apollo var et politisk program, skabt af den kolde krig, så blev der gennemført et omfattende videnskabeligt program. Apollo blev meget mere end ”Flag and Footprints”
I foredragets anden del ser vi på debatten om de politiske og tekniske muligheder for at vende tilbage til Månen inden 2030 og de langsigtede muligheder for at opbygge en koloni. Ubemandede rumsonder har givet os et helt nyt billede af Månen, blandt andet ved at vise, at der nogle steder måske findes is under overfladen. Denne opdagelse har i høj grad øget interessen for at vende tilbage til Månen.
Der er gratis adgang, men tilmelding nødvendigTilmelding her.

 

Detaljer

Dato:
25. april 2018
Tidspunkt:
18:00 - 20:30