Home » Netværk » Studenter netværk

Studenter netværk

Vi ønsker at opbygge studentergrupper med interesse for rumfart og rumaktiviteter.

Er du interesseret i at være med i nogle studenteraktiviteter, så skriv til info@rumfart.dk med emnefelt “Studenteraktiviteter” og fortæl lidt om dine interesser og baggrund.

Rumfart er et af de mest interdisciplinære områder og din indfaldsvinkel kan være f.eks. arkitektur, fysik, astronomi, interkulturel kommunikation, medicin, IT, fysiologi,design, undervisning af børn og unge i STEM fag eller andre områder som vi ikke har nævnt her. Eller bare være interesseret i rumfart.

I 2018 holdes IAC i Bremen, Tyskland, og det er en fin mulighed for danske studerende for at deltage i en IAC, finde inspiration, viden og at opbygge netværk.

Nedenfor kan du finde studentergrupper, der beskæftiger sig med emner indenfor rumfart.

DanSTAR er en studenterforening på DTU, der har sat sig for at gøre raketvidenskab mere tilgængeligt for studerende og dermed indirekte også mulighed for at Danmark ikke bliver efterladt i de kommende rumkapløb.Foreningens formål er at understøtte de studerendes interesse og kompetenceudvikling indenfor rumfartsteknologi og de mange faglige underområder som det dækker over. Vi er et samlingspunkt, hvor studerende og ildsjæle på tværs af studieretninger og baggrund kan arbejde mod et fælles mål. Denne smeltedigel af ingeniørstuderende og maskinmestre er også med til at forberede vores medlemmer på det rigtige erhvervsliv. Læs mere om DanSTAR

Legat til studerende udbydes.
Den danske afdeling af SGAC(Space Generation Advisory Council) uddeler i samarbejde med GOMspace et legat for en dansk studerende, eller en studerende på et dansk universitet til at komme til IAC i Bremen. Læs mere her.
SGAC er en ungdoms organisation og netværk for unge mellem 18-35 år interesseret i rummet. Organisationen er tilknyttet FN, med det formål at facilitere den fortsatte deltagelse af unge mennesker fra hele verden i rum-relaterede aktiviteter, og har over 13.000 medlemmer fra hele verdenen. Følg med på twitter og modtag nyheder om danske rum-events og forskellige uddannelsesmuligheder.