Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Asteroidernes dag 2019

Date 25. juni 2019 @ 17:00 - 19:00
Location Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
København, København 1350 Danmark
+ Google Maps

D. 25 juni 2019 kl. 17.00 inviterer Selskabet for Naturlærens Udbredelse til den årlige “Asteroidedag” (Asteroid day) på Geologisk Museum i København.

Asteroidernes dag er en særlig FN mærkedag: en dag fuld af formidling & læring om vores plads i solsystemet, asteroider, potentielle nedslag og hvad vi kan lære om (og fra) disse enorme objekter fra rummet.

I årets program kan du møde Line Drube og Henning Haack som holder to foredrag af 45 min varighed med mulighed for spørgsmål. I pausen vil der være forfriskninger.

Line Drube er Ph.D. i astrofysik. Fra 2012-18 var hun forsker og projektkoordinator af EU Kommissionens projekterne NEOShield og NEOShield-2 (www.neoshield.net) på det Tyske Rumfarts Center. Projekterne gik ud på, at finde ud af hvordan man kunne afværge en eventuel asteroide på vej imod jorden bl.a. ved at teste metoder for at ændre banen af asteroider. Hun var desuden medlem af FN’s Space Mission Planning Advisory Group og koordinator for dens arbejdsgrupper om de retslige problemstillinger ved asteroideforsvars missioner. Siden december 2018 har hun været projektkoordinator på DTU Space på ESA’s Swarm mission.

Henning Haack er geofysiker og har forsket i meteoritter i 25 år. Han har i en lang årrække desuden været ansvarlig for meteoritsamlingen på Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet. Mange vil kende ham, fordi han optræder i medierne, når der er nyheder om meteoritter. Han har deltaget i ekspeditioner til Antarktis og Grønland for at søge efter meteoritter. Desuden er han forfatter til en lang række videnskabelige og populærvidenskabelige artikler om meteoritter

Asteroid Day er et globalt foredragende støttet af FN med formål at informere om asteroider og inspirere nye generationer af forsker, ingeniører og ikke mindst politikere. https://asteroidday.org/

Detaljer

Dato:
25. juni 2019
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Hjemmeside:
https://xn--naturlren-l3a.dk/category/foredrag/

Sted

Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
København, København 1350 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Selskabet for Naturlærens Udbredelse
E-mail:
snu@naturvidenskab.net
Hjemmeside:
www.naturlæren.dk