Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gennem linsen – Foredrag ved astrofotograf Jakob Andersen

Date 17. oktober 2019 @ 18:00 - 19:30
Location Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K, Danmark
Price 50kr.

Foredraget foregår i bibliotekssalen i Rundetaarn.

Hvordan tager man et godt billede af månen? Hvordan tager man egentlig et billede af et himmellegeme som er 384.000 km væk fra jorden, og som kan reflektere op til 12 procent af det sollys som rammer det?

Alle kan tage et billede af månen i dag. Næsten alle har et kamera i deres lomme. Derfor har mange også oplevet at forsøget med at tage et månebillede ofte resulterer i en måne der ligner en 60w pære som blot hænger på himlen.

Når man skal tage et godt billede af månen, kræver det man er i stand til at forstørre motivet mange gange, for at komme så tæt på månen som muligt – desuden skal man have et kamera som er i stand til at optage tusindvis af billeder i minuttet.

Jakob Andersen fortæller i foredraget omkring de teknikker og det udstyr han bruger for at kunne tage billeder af månen under meget høj forstørrelse. Han fortæller omkring Newtonian kikkert designet, barlow linser og ækvatorialmonteringen. Der bliver gået i dybden med teknikken ”lucky imaging”, procentvis udvælgelse, wavelets og den efterfølgende samling og billedbehandling.

Jakob fortæller desuden også om de udfordringer og oplevelser han har haft i forbindelse med sit virke som astrofotograf.

Foredraget koster 50 kr og inkluderer indgang til udstillingen “Rundt om Månen” og Rundetaarn. Book billetter her: https://shop.1642.dk/produkt/foredrag-jakob-andersen/

Detaljer

Dato:
17. oktober 2019
Tidspunkt:
18:00 - 19:30
Pris:
50kr.
Hjemmeside:
https://shop.1642.dk/produkt/foredrag-jakob-andersen/

Sted

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K, Danmark
Se Sted hjemmeside

Arrangører

Dansk Selskab for Rumfartsforskning
Rundetaarn