ISS bemandet i 20 år

Den 31. oktober år 2000 rykkede de første beboere ind på den internationale rumstation ISS.

ISS havde haft besøg af astronauter før, men de havde forladt den igen efter få timer.

De seneste 20 år har der således permanent været mennesker i bane om Jorden ombord på en rumstation.

opbygning3en af ISS blev dog mere dramatisk end planlagt, idet rumfærgen Colombia forliste i 2003 og byggeplanerne måtte revideres.  Men den blev bygget færdig og har nu fungeret i mange år og har haft besøg af den danske astronaut Andreas Mogensen.

Det var dog en kort periode, hvor der ikke var mennesker ombord på en rumstation.  de sidste beboere havde forladt den sovjetiske/russiske rumstation MIR  den 16. juni år 2000.  MIR blev i øvrigt taget ned den 23. marts 2003; men den havde været bemandet siden 1986.  før den havde der været flere sovjetiske rumstationer, der var bemandet i længere perioder.  den første rumstation blev opsendt i 1971.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *