mandag den 12. april 2021 er det 60 år siden det første menneske i rummet!

i dag mandag den 12. april 2021 er det 60 år siden at Juri Gagarin som det første menneske kom i kredsløb om Jorden.  turen tog kun 108 minutter; men den fik store efterfølger.  Det er samtidig 40 år siden den første rumfærge Colombia kom i kredsløb om Jorden.  Gagarins tur rundt om Jorden var ikke uden faremomenter; men han landede velbeholdent efter at være skudt ud med katapult lige inden landingen.  Gagarin blev dermed den første rigtige astronaut/kosmonaut/taikonaut. og han indledte dermed den bemandede udforskning af verdens rummet, som om få år vil nå en ny milepæl i form af Artemis-programmet.  Artemis skal landsætte den første kvinde på Månen – cirka 100 år efter rumfartspioneeren Hermann Oberth skrev Frau im Mond (kvinden på Månen).

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *