Virgin Galactic gennemfører flyvning til rummets grænse

Richard branson fra firmaet Virgin Galactic  genemfører flyvning til rummets grænse i 85 kilometers højde.

Flyvningen foregik ombord på SpaceShip One den 11. juli 2021.  De nåede en højde på 85 kilometer og turen varede ommring en time.  SpaceShip one blev løftet til en højde af 15 kilometer af White Knigth, der er et mere konventionelt fly.

Der var 3 passagerer udover Richard Branson selv.  Dette skal bane vejen for rumturisme på komercielt plan.  Den første rumturist var dog helt tilbage i Dennis Tito, der i april 2001 købte sig til en uge ombord på ISS; men selvom flere rumtursister har været i rummet, så kræver det særlige aftaler med både NASA og Rusland for at komme i rummet på den måde.  Virgin Galactic vil gøre det muligt for mere almindelige mennesker at købe en tur i rummet.

Virgin Galactic er dog ikke ene på markedet, idet Jeff Bezon planlægger en lignende tur den 20. juli

s.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *