Rumsonden Lucy opsendt med Atlas V-raket

Rumsonden Lucy blev i dag opsendt med en Atlas V 401 raket fra Cape Canaveral.  rumsonden skal i løbet af 12 år udforske en række asteroider.  det er en NASA-mission

Først vil den passere nogle asteroider i asteroidebæltet, derefter vil den passere flere af de såkaldte trojanere.  trojanerne er to grupper af sateroider, der kredser om Solen i planetens Jupeters bane henholdvis 60 grader foran og 60 grader bag Jupiter.  de enkelte asteroider i disse rgupper bliver traditionelt opkaldt efter helte i Homers Iliade.  Iliaden handlede om en belejring af byen Troja; men asteroiderne bliver opkaldt både efter forsvarerne og angriberne i den krig.  angriberne var ikke trojanere, men grækere.

rumsonden vejer 1550 kg og den blev opsendt den 16. oktober 2021.  størrelsen er 7,3 meter i diameter og 4 meter i højden.

Navnet Lucy skal hentyde til et berømt skelet af et tidligt medlem af menneskeslægten.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *