James Webb rumteleskopet på plads på L2

James Webb rumteleskopet er nu på plads i lagrangepunktet L2, der befinder sig 1,6 millioner kilometer fra Jorden i retningen væk fra Solen.  Det har foldet sin solskærm ud og kan begynde sine observationer i det infrarøde område.  Første mål bliver en stjerne i stjernebilledet store Bjørn.

L2 er et punkt i rummet hvor Jordens og Solens tyngdekraft i fællesskab trækker nok til at rumteleskopet kan forblive i en bane om Solen med samme omløbstid om Solen som Jorden – det vil sige et år.  Det er det hidtil største rumteleskop; men egentlig ikke en konkurrent til Hubble rumteleskopet, fordi det observerer i det dybt infrarøde område.  en skærm sikre de meget følsomme instrumenter imod stråling fra både Solen og Jorden.  samtiidig har det en forsyning af flydende helium ombord til at holde en meget lav temperatur.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *