DART-missionen rammer asteroide med succes

DART – Demonstration of Asteroid Deflection – det vil sige demonstration af muligheden for at ændre banen for en asteroide.

Det lykkedes den 26. september 2022 for DART-missionen at ramme asteroidemånen Dimorphos, der har en diameter på 160 meter.

Dimorphus kredser om asteroiden Didymos, der har en diameter på 780 meter.  De kredser ikke i en bane, der vil bringe den på kollisionskurs med Jorden.

Det officielle formål med missionen er at demonstrere at det kan lade sig gøre at ændre banen for en asteroide.  denne teknologi skulle så kunne bruges, hvis man opdager en stor asteroide med kurs imod Jorden.  sådanne asteroide udgør en fare for meget sotre ødelæggelser på Jorden; men det er ikke ret snadynligt at der kommer en indenfor en overskuelig fremtid.  Teknologien vil også kunne bruges i forbindelse med minedrift i rummet, idet ateroider med værdifulde mineraler kunne bringes i kredsløb om Månen, hvor materialet kunne hentes ned på Jorden..

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *