Home » Rumrejsen

Rumrejsen

esa logo

Rumrejsen er landsdækkende samarbejdsprojekt, der i anledning af Andreas Mogensen rummission, Huginn Mission, har til formål at begejstre og skabe interesse for rummet, naturvidenskab og teknisk videnskab for især børn og unge. Rumrejsen består af en lang række udstillinger, værksteder og aktiviteter, hvor man bl.a. kan træne som en astronaut, finde på gode ideer til fremtidens rumfart og blive skrap til satellitkommunikation.

Følg med i hvad der foregår på www.rumrejsen.dk

Rumrejsen består af 4 projekter, som alle omfatter en række aktiviteter, der er beskrevet nedenfor.

Rummission LIVE

Vil via events skabe fascinationen for rejsen ud i rummet samt synliggøre de mange forskellige uddannelser og job, der er en forudsætning for, at astronauten er klædt på til turen. De forskellige events består af et væld af aktiviteter med udgangspunkt i rummet og Andreas Mogensens mission og foregår over hele landet på en række science centre, museer og lignende institutioner. Målgruppen er både skoler og den almindelige offentlighed.

Rumfart i virksomheder

Dette projekt fokuserer på spørgsmål som: Hvad skal der til for at blive astronaut, og hvordan kan man komme til at udvikle udstyr til rummissioner og klimaforskning? Danske virksomheder er med i front inden for rumteknologi, og projektet “Rumfart i virksomheder” skal øge interessen for de STEM-erhverv, der er forbundet med rumindustri. Målgruppen for aktiviteterne er primært elever i grundskoler og på ungdomsuddannelser. Den sekundære målgruppe er lærere, der er med til at inspirere og guide.

Fremtidens Rumstation

I dette projekt kan elever fra både grundskoler og ungdomsuddannelser være med til at udvikle fremtidens rumstation. Der udvikles undervisningsmateriale til alle alderstrin fra naturfag i indskolingen til naturvidenskabelige fag i ungdomsuddannelserne. Der vil være engineering-udfordringer til seks forskellige moduler til fremtidens rumstation.

På Mission med Andreas Mogensen

Oplev udstillingen, der inviterer dig med på Andreas Mogensens Huginn mission til Den Internationale Rumstation. Udstillingen består af en markant geometrisk og sanserig rumstationstruktur, som i sit design, æstetik og materialevalg sender gæsten på en begivenhedsrig og jordnær “rummission”. En mission hvor forskning, teknologi og rumeventyret formidles gennem astronauten Andreas Mogensens arbejde og hverdag.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden og Otto Mønsteds Fond