Nyt dansk rummotionsudstyr testet hos NASA

Danish Aerospace Companys nye avancerede træningsudstyr, der skal sikre, at astronauterne i rummet holdes i god form, er nu et stort skridt nærmere en realitet, da den første prototype af udstyret netop er blevet testet på NASA’s Johnson-rumcenter i Houston, Texas.

Sidste år indgik den Europæiske Rumfartsorganisation ESA en aftale med Danish Aerospace Company om at bygge fire modeller af et nyt multi-motionsudstyr kaldet E4D (European Enhanced Exploration Exercise Device). Flight-modellen ventes klar til opsendelse i 2021, hvor efter den skal tages i brug af ESA og NASA’s astronauter på Den International Rumstation, ISS.

“Det er vores største kommercielle kontrakt de sidste 10-15 år, og vi er nu meget tættere på at have defineret udstyret som skal bruges på Den Internationale Rumstation, ISS. De avancerede tests hos NASA har givet os en hel del data og input, som vi nu kan bruge til at optimere vores E4D-udstyr, når vi designer og bygger flight-modellen,” siger Thomas A. E. Andersen, adm. direktør i Danish Aerospace Company.

Den nye generation af træningsudstyr bygger på Danish Aerospace Companys mere end 30 års erfaring med udvikling og produktion af rumcykler og respiratorisk måleudstyr til motion og helbredsovervågning i rummet.

E4D-motionsudstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning og mere end 29 andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr. Det øger alsidigheden og dermed også effektiviteten af astronauternes daglige træning i rummet.

“Jeg er meget stolt af, at vi som dansk virksomhed er konkurrencedygtige på globalt plan, når det kommer til at levere livsvigtigt udstyr til astronauter i kredsløb om jorden, og jeg ser meget frem til den dag, hvor det nye udstyr skal tages i brug på Den Internationale Rumstation, ISS,” siger Thomas A. E. Andersen

Om Danish Aerospace Company

Danish Aerospace Company er specialiseret i design, udvikling, produktion, certificering, vedligeholdelse, afprøvning og drift af medicinsk- og motionsudstyr til rumfart og har eksisteret siden 1988. Danish Aerospace Company har i dag flere end 20 højkompetente medarbejdere, der alle er specialiseret inden for elektronik, mekanik og softwareprogrammering. Det er den danske erhvervsmand Mikael Goldschmidt, der via M. Goldschmidt Capital A/S ejer 100 pct. af Danish Aerospace Company – www.danishaerospace.com. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *